Атанас Петров с две втори места в Италия, качи снимка със ски сензацията Алберт Попов

Даровитият млад скиор Атанас Петров напомни за себе си с два сребърни медала в Италия за два дни. Наско завърши втори в квалификация за шампионата на училищата на 26 януари. Той водеше в класирането до последната контрола, след която получи тежък удар в гърба от кол на една от вратите и това спря устрема му.
На следващия ден младият самоковец се впусна в 12-ото издание на надпреварата за мемориал „Дон Адриано”, състояло се отново в Ливиньо, където българинът кара своя четвърти зимен сезон. И тук Петров бе близо до златото, но допусна неточност в края и се задоволи със сребърния медал.
От тази година 12-годишният алпиец се състезава в по-горната възрастова група – за момчета до 14 г., като редовно намира място в топ 10.
Междувременно неговата майка – сноубордистката и наша съгражданка Мария Димова, публикува в профила си във фейсбук снимка на Наско с голямата сензация на родните и световни ски в последно време Алберт Попов. Припомняме, че дребничкият скиор завърши на рекордните 9-о и 6-о място в слаломите на легендарните австрийски писти „Щрайф” в Кицбюел и „Планай” в Шладминг /пред над 50 000 зрители/. „По-стъпките на най-големия – Аби”, гласи коментара към снимката…

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*