Атлети участваха в планинско бягане в Боровец в памет на Мануш Димитров-Манката

С отлични резултати, много слънце, емоции и настроение приключи вторият кръг от състезанията по планинско бягане за купа „Бороспорт” – мемориал „Манката” /в памет на дългогодишния треньор на средни и дълги бягания Мануш Димитров/.
Първо място при мъжете заслужи Радослав Тодоров, който ще представлява страната ни на световното първенство в Андора през септември. При жените първа финишира многократната републиканска шампионка Милка Михайлова, която освен за световното, загря и за старта от надпреварата за Световната купа в Любляна през октомври. С победата си тя сякаш почете и патрона на надпреварата – самата тя е негова възпитаничка.
Най-младата участничка – Виктория Тодорова, се класира първа при девойките с лично рекордно време от 69 мин. Дебютантът Алекс Иванов пък бе първи при юношите.
Вторият старт за купа „Бороспорт“ бе организиран от Българската федерация по лека атлетика, Община Самоков и „Бороспорт“ АД. Дължината на трасето беше 5500 м, а денивелацията – над 560 м. Състезанието бе 20-о юбилейно.
Финалният старт за купа „Бороспорт“ – мемориал „Бъч”, ще се състои на 1 септември от хижа „Ястребец” до вр. Мусала.

Можете да харесате