Балканската лига стартира на 13 октомври

Ръководството на Балканската лига, където редовен участник е БК “Рилски спортист”, е готово с официалния правилник за предстоящия сезон 2015/2016.
Една от големите промени е свързана с регистрацията на чужденците – всеки отбор ще има право да сложи петима чужденци в списъка за даден мач, като ще е без значение дали те са от Европа или не. На терена обаче задължително ще трябва да има по един състезател, който има право да участва в националния отбор на страната, която представлява клуба.
Друга промяна е свързана с календара и е по искане на ФИБА и националните федерации. Изискването е сезонът да не продължава след края на март, като за април могат да останат само финалните срещи. Така новият сезон ще започне на 13 октомври, а кръг 2 от полуфиналните серии ще приключи на 30 март догодина. Двете финални срещи пък са предвидени за 12 и 20 април 2016 г.
Системата на турнира ще остане същата, както и през миналия сезон. Сега, в края на юни или в първите дни на юли, ще стане ясно и дали лигата ще има 10 или 12 отбора. Със сигурност обаче тимовете няма да са повече от 12.
Както е известно, “Рилски спортист” е първият победител в Балканската лига (сезон 2008/2009), а през завършилата през този сезон кампания финишира втори, като загуби финалния мач от “Сигал” /Прищина/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*