„Банско” се оказа прекалено силен за „Рилски спортист”

Снимка: архив

Футболният “Рилски спортист” загуби с 2:4 гостуването си на “Банско” на 4 май в двубой от 30-ия кръг на Югозападната Трета лига.
Първото полувреме бе едно от най-слабите за нашите момчета през целия сезон, като в неговия край домакините вече си бяха подпечатали успеха, тъй като водеха с 3:0. Първият гол падна след изпълнение на ъглов удар, а следващите два – след неразбирателство в защитата на гостите.
Втората част бе по-добра за самоковския отбор, който отбеляза две попадения. Ивайло Захариев-Пиф вкара от пряк свободен удар за 1:3, а Петко Петков оформи крайния резултат с мощен удар отблизо. Между двата гола пък банскалии се възползваха от поредна грешка в защитата на “Рилски” и вкараха за временното 4:1. Хеттрик за „Банско” отбеляза бившият нападател на „Локомотив” /Пд/ Христо Спасов, а веднъж се разписа и Симеон Вешев.
Загубата остави самоковци на 9-о място в класирането с актив от 39 точки – с една по-малко от “Беласица”, но и със също толкова повече от “Чавдар” /Етрополе/. “Банско” пък затвърди отличната си форма и продължава да заема третото място в класирането с 53 пункта.
В следващия кръг възпитаниците на треньора Петър Аджов приемат борещия се за спасението си в дивизията “Ботев” /Ихтиман/ в събота, 11 май, от 18 ч.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*