Баща и син направиха дарение – чешма

Снимка: архив

Почти всеки ден слушаме оплаквания, че животът е много труден, антикултурата се шири навсякъде, руши се всичко, отношенията между хората са негативни.
В това тежко време в Рельово баща и син съградиха чешма! Аз съм позитивно настроен човек, но въпреки това се изненадах много, като научих новината… Веднага отидох на мястото и от сърце се зарадвах! Чешмата очакваше хората и животните и сякаш се усмихваше. Георги и Иво Гърлянови наистина бяха сътворили едно малко чудо!
…Над селото има стара каменна църква, която е на повече от 200 години. Някога близо под църквата имало чешма. Преди около 70 години добри хора от селото преместили чешмата над училището и до преди пет години нейната вода спасяваше повече от половината рельовци, когато във водопроводната мрежа имаше авария и вода нямаше за часове и дори за дни.
После, при ремонта на църквата, скъсаха тръбата на старата чешма. Водата започна да се излива в дола под църквичката.
И така до това лято, когато баща и син са я хванали с тръби и изградили чешма – красива и полезна. Не потърсили парична помощ, сами се справили и с работата.
Благодаря ви, добри хора! Всички, които пийнат водица, ще ви благославят! Бъдещите поколения рельовци и гости на селото ще се радват не само на интересните стенописи в църквата, на красивата природа, но и на съградената от вас с много любов чешма.

Славейка Малинова /Рътарова/

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*