Безплатна правна информация може да се получи в… библиотеката

Съвсем нова услуга предоставя Общинската библиотека „Паисий Хилендарски”. Всеки посетител има възможност да получи напълно безплатно правна информация по правни въпроси, които му се налага да решава в ежедневието.
Начинанието се осъществява благодарение на сътрудничеството на библиотеката с Правната клиника към Юридическия факултет на УНСС и Фондация „Глобални библиотеки – България”, както и с финансовата подкрепа на Посолството на САЩ в България.
Гражданите могат да зададат своите въпроси на email: bib_samokov@abv.bg, както и в библиотеката. Въпросите се предоставят за отговор на юристите в УНСС. Гарантира се конфиденциалността на предоставяната от гражданите информация.
До три работни дни след запитването, на предварително посочен имейл или в библиотеката гражданинът получава съвет как да реши своя казус: самостоятелно, чрез адвокат, на основата на безвъзмездна правна помощ или по друг начин.
Още информация може да се получи в библиотеката на тел. 0722/60-201, Антоанета Божкова или на bib_samokov@abv.bg, както и от фондация „Глобални библиотеки – България”: Спаска Тарандова, тел. 02/465-10-76, 0892 219 360, starandova@glbulgaria.net, и Стоян Лазаров, тел. 02/465-10-76, 0892 219 365, s.lazarov@glbulgaria.net.
Новата услуга се предлага в изпълнение на проект „Правна информация в библиотеката” – втора фаза /септември – ноември 2017, Самоков/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*