Безплатна трапезария започва работа от 3 октомври

От 3 октомври в бившия ресторант “Кутна Хора” в Първи квартал започва работа безплатна общинска трапезария. За трета поредна година Общината е спечелила проект от фонд “Социално подпомагане” при Министерството на труда и социалната политика.
Вече е подписан договор за осигуряване на топъл обяд за 81 човека. Право на безплатна храна ще имат безработни в тежко социално положение. Те ще обядват в “Кутна Хора”, но няма да имат право да изнасят храна навън. Ще получават всеки ден в продължение на два месеца на обяд по едно основно ястие и десерт на обща стойност 2,20 лв.
Работата по проекта ще продължи два месеца, но се очаква храна на правоимащите да се осигурява и след това, през целия зимен сезон, казаха от общинската администрация. Такава е била и практиката през последните години.
Други 80 социално слаби граждани от Самоков получават също в бившия ресторант “Кутна Хора” топъл обяд по време на цялата година. Това благородно начинание осъществяват съвместно Общината и Българският червен кръст. Финансова подкрепа оказва Германският червен кръст. Тази инициатива е в сила още от 1999 г.
Така на топла храна през есенно-зимния сезон ще се радват общо около 160 жители на града.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*