Бивши войници се срещнаха в Самоков за шести път на 2 юни

Белокоси вече мъже от набори 1943-1944-1945 г., служили в долното поделение в Самоков през 60-те години на миналия век, се видяха на традиционната си среща в града ни навръх 2 юни. Всички разгледаха с вълнение бившите казарми, където са отбивали воинския си дълг преди повече от половин век.
Срещата им после продължи в уютно заведение в Туристическата градина. Събралите се бяха приветствани от неизменния организатор на тези родолюбиви начинания Илия Гърчев, който и почерпи наборите си с мелнишко вино. Групата бе поздравена и от о. з. полк. Алексей Петков, председател на Общинския съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Самоков.
Някогашните младежи си припомниха интересни случки от съвместния суров войнишки живот, разказаха за сегашното си житие-битие, вдигнаха наздравици. Някои от връстниците им вече са си отишли от този грешен свят, други са болни, живеят трудно и по тази причина не са могли да пристигнат, въпреки желанието си, в града ни.
Участниците в срещата обаче не губят духа си. „Докато сме на крак, докато шаваме, ще сме тук”, зарече се Христо Ядков от Разлог сякаш от името на всички.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*