“Билд” включи Боровец в топ курортите на Източна Европа

Българските курорти Боровец и Банско попаднаха сред 10-те най-добри ски дестинации в Източна Европа, показва публикация на известния немски вестник “Билд”, чиито редактори се обърнали за съответната подборка към туристическа търсачка. Акцентът при двата родни курорта са изгодните цени за хората от останалата част на Европа. Ето какво посочват колегите от “Билд” в материала си:
“Ски ваканциите в Алпите са ви много скъпи? Намирате Кицбюел и Давос за затихващи курорти с високи цени? Това не е причина да се откажете от зимната почивка. Нашият съвет към хората с малък бюджет е да пътуват на Изток. България, Сърбия, Чехия, Полша са все страни с чудесни планини и страхотни писти с пухкав сняг. Хотелите и ски картите в Източна Европа са значително по-изгодни, отколкото в Германия, Австрия и Швейцария”, отчитат от изданието.
Специално за Боровец “Билд” посочва, че той е един от топ курортите в България, където зимата е мека, но с много сняг.
“Боровец е много популярен сред руснаци и англичани. Също така е подходящ и за сноубордистите. Ваканцията тук може да съчетаете и с посещение на столицата София, която отстои на 70 км”, изтъкват от немския вестник.
България е единствената страна с два курорта в класацията. Другите апетитни и изгодни ски дестинации в Източна Европа според “Билд” са Копаоник /Сърбия/, Шпиндлерув Млин /Чехия/, Яхорина /Босна и Херцеговина/, Бялка Татранска /Полша/, Ясна-Чопок /Словакия/, Кранска гора /Словения/, Попова шапка /Македония/ и Буковел /Украйна/.

Можете да харесате

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Victor

    Цял свят признава курортите ни като топ дестинации, само ние, българите, не го осъзнаваме и продължаваме да се караме едни с други

+ Leave a Comment

*