Благовест Ангелов – с награда от фестивала в Хасково

Вокален състав “Лунни лъчи”. Снимка: архив
Благовест Ангелов

Участникът в състав ”Лунни лъчи” към читалище-паметник “Отец Паисий” Благовест Ангелов спечели за изпълнението си на “Шепотът на вълните” една от единствените три награди на 12-ия републикански фестивал за стара градска песен “С песните на Александър Лешников”. Фестивалът се състоя на 9 и 10 юни в Хасково. Наградите бяха само за индивидуално изпълнение.
“Лунни лъчи” участва за трета поредна година в този музикален празник. През първата година съставът е получил диплом за най-добро изпълнение, през втората – подобен диплом и втора награда за индивидуално изпълнение.
Чудесно е било и изпълнението на Ирина Атанасова /на ”Лунни лъчи” – своеобразния химн на състава/, но изпълнителката не е била отличена, тъй като тази песен не е от репертоара на Асп. Лешников.
Успешно се е представил на фестивала още един самоковски състав – “Дилижанс”.
“Луни лъчи” бе посрещнат много добре и от организаторите, и от публиката, която е изключителна. Затова на гала концерта пожелахме да участваме освен с наградената, и с обща песен, за да ги поздравим”, подчерта Бл. Ангелов. Според него градът ни има потребност от домакинство на подобен музикален фестивал. “Имаме традиции, както и силни състави и изпълнители, с които можем да се гордеем”, обобщи Ангелов.
В сегашния фестивал в Хасково са участвали общо 60 състава и индивидуални изпълнители. Форумът единствен в страната е запазил своя характер – за стари градски песни.
Участието на “Лунни лъчи” пък е станало възможно благодарение на подкрепата на фирма “Самел-90”.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*