Благотворителна инициатива на турнира за купата на “Самел-90”

Инж. Петър Георгиев и кметът Владимир Георгиев

Благородна инициатива подема БК “Рилски спортист” по време на силния международен турнир в чест на 50-годишнината от създаването на спонсора на клуба – “Самел-90” АД.
Надпреварата ще се продведе днес и утре – 26 и 27 септември, в “Арена Самоков” при безплатен вход.
От 17.30 ч. днес, петък, е битката между “Лукойл Академик” и МЗТ /Скопие/, а в 20.15 ч. е срещата между нашите момчета и гръцкия КАО /Драма/. В събота от 17.30 ч. е спорът за третото място, а в 20.30 ч. е мачът за титлата. Официалното закриване и награждаването пък са планирани за 22 ч.
От управата на клуба ни ще организират благотворителен базар в помощ на деца с онкохематологични заболявания в страната. Ще бъдат изложени рекламни материали на фирма “Самел” и на баскетболния клуб. В каузата активно ще се включат екипът от служители и мениджъри на фирмата, нейните дъщерни дружества – „Комекес” АД, „Автометан” АД, „Самоков газ 05” ЕООД, „Самел спорт” ЕООД, „Самел дизайн” ООД, както и всички състезатели начело с треньорите. Събраните средства ще се дарят на Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания в столицата.
Президентът на “Рилски” инж. Петър Георгиев изказа на пресконференция в София на 24 септември мнението си за предстоящата спортна проява: “Правим този турнир в чест на основаването на нашето дружество “Самел-90”. Както знаете, освен основните ни дейности, вече повече от 20 години сме и спонсор на БК “Рилски спортист”. Опитваме се да правим и такива предсезонни турнири, мисля че тазгодишният е доста силен. Не обичам думата бюджет, защото бюджет използват други клубове, които използват чужди пари. При нас парите са си наши и правим всичко в рамките на нормалното за един малък град, за един малък клуб. Мисля, че в последните години това, което сме поели като ангажимент, го изпълняваме. Това е показателно за стабилността на нашия клуб за годините, в които сме в елита на българския баскетбол”.
Кметът Владимир Георгиев, който също присъства на пресконференцията, пък сподели: “Най-важната причина за организирането на този турнир е 50-годишнината на “Самел-90”, което за нашия град е от огромно значение, тъй като не всички могат да се похвалят с такива работещи предприятия. За мен е прекрасна инициатива един такъв турнир. С него се постигат много цели, а и най-вече това, че за Самоков се говори много и градът го знаят всички. Приоритет преди са били зимните спортове, но сега като се каже Самоков, хората го свързват с баскетбола. Това е благодарение на г-н Петър Георгиев, на “Самел-90” и на БК “Рилски спортист”.

Росен Барчовски

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*