Благоустрояването край Голямата чешма продължава

През последните дни продължава усилено благоустрояването на района около Голямата чешма. Сменят се изхабените тротоарни плочки и бордюрите. Тротоар с ширина 1.5 м ще се оформи и пред Художествената галерия и Ритуалната зала. Местата за паркиране на автомобили в този участък – 12 на брой, се запазват. Ще се обнови тротоарът западно от читалище-паметник „Отец Паисий”. От южната страна пък улицата ще бъде разширена в зоната на спирката на градския транспорт. Където е необходимо, ще се поднови асфалтовата настилка.
По новите тротоари в този район ще бъдат монтирани 4-метрови стълбове с фенери с модерно декоративно осветление. Освен това въздушните кабели в района ще бъдат прехвърлени под земята.
За цялостния ремонт на района са предвидени 100 хил. лв. Очаква се обновяването да приключи до 10 юли.
От Общината уточниха, че осветлението е на стойност 80 хил. лв. и е част от дарението – 145 хил. лв. – на фирма „Геотехмин”. Останалите средства от дарението са предвидени за направата на водна каскада при статуята на козела край Автогарата, за осветлението на Червения мост /свързващ хотел „Арена” с кв. „Самоково”/ и за изграждането на водна атракция край спортната зала.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*