Близнаците Захариеви, Ангел Пейчинов и Станислав Славейков – № 1 на стрийтбол в Самоков

Най-новият олимпийски спорт – стрийтболът, бе в центъра на вниманието в неделния баскетбол маратон в „Арена Самоков”. Поради падналия дъжд и невъзможността с оглед здравето на състезателите да се играе на открито третият турнир от веригата 3х3 Vivacom Basketball Tour 2017 се състоя в тренировъчната зала на клуба.
Над 10 професионални баскетболисти, сред които и състезатели на „Рилски спортист”, се включиха в атрактивната надпревара. В крайна сметка най-щастливи бяха играчите на Twins team /„Отборът на близнаците”/. Тимът не е кръстен по този начин случайно, тъй като е съставен от играещите в Германия братя-близнаци Милен и Тодор Захариеви, както и от дуото на елитния „Левски” Ангел Пейчинов и Станислав Славейков. Успехът в Самоков бе втори поред за квартета след титлата им в Ботевград във втория кръг от надпреварата. Отборът на близнаците грабна и големите награди на турнира – чисто нови мобилни телефони Huawei. Ангел Пейчинов пък заслужи нови баскетболни кецове благодарение на категоричния си успех в конкурса за забивки. Той получи три десетки от журито, съставено от президента на „Рилски” инж. Петър Георгиев, спортния директор на клуба Росен Барчовски и треньора Людмил Хаджисотиров.
Наградите на турнира връчиха президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков и зам.-кметът на Общината Васил Сайменов.
3х3 събитията в страната ще продължат цяло лято със състезания в Ямбол, Бургас, Варна и Велико Търново. Победителите от всички турнири ще спорят за шампионската титла на България през юли и за участие на международен Challenger на 12 август в Букурещ, част от FIBA 3×3 World Tour.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*