Бобът ще царува в Радуил на 3 и 4 септември

Радуилският фестивал на боба навлезе в тинейджърска възраст. За 14-и път на 3 и 4 септември – събота и неделя, селото ще се изпълни с хора – с пъстри носии от всички региони на България, с чаровни усмивки и приятелски чувства. Два дни под връх Ибър и край бистрите води на Марица, Ибър и Сливница ще се носят песни, ще се надсвирват музиканти, а земята ще се разтресе от шопски, тракийски, македонски и добруджански танци. И докато съставите показват своето майсторство, в двора на черквата ще къкрят казаните с най-вкусната бобена чорба, от която ще опитат всички гости.
Гостите ще могат да се насладят и на майсторството на художници, бижутери, керамици, плетачки, стъклари, дърворезбари и други майстори, чиито творби ще бъдат експонирани в местното читалище „Христо Ботев” и в кметството. Посетителите ще могат да се разходят и до чешмата-паметник на Николай Хайтов /известно е, че големият писател е работил и живял в Радуил през 50-те години на миналия век/, а иконите в черквата ще ги потопят в свят на изящество и красота.
Вечерта, под ярката светлина на едрите звезди, ще се сродим, ще се сприятелим още повече и завинаги. Хванати здраво за ръце, усмихвайки се един на друг, ще люшнем многокатни хора.
Неохотно ще се разделим, но ще си пожелаем здраве, за да можем и през 2017-а – на юбилейния 15-годишен Бобфест, да сме пак заедно!

От организаторите

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*