Борислав Трифонов: “Момичетата подобриха качествата си, но прегоряха на финалите”

Треньорът на девическия състав на “Рилски спортист” Борислав Трифонов бе разочарован от четвъртото място на финалите на държавното първенство в Самоков.
“Не мога да кажа категорично, че ние сме най-добрият състав, за да сме първи, но определено сме разочаровани от четвъртото място. Никой от ръководството не ни е поставял цели, но това можеше да бъде една награда за труда на момичетата, които играха пред близки, приятели, роднини и наистина много хора в залата.
Доста неща не ни достигнаха, за да спечелим мача за третото място с “Балкан”. Нямахме шанс, взехме грешни решения в нападение, трябваше ни малко по-добра и умна защита. Определено напрежението се усещаше още от първия мач с “Балкан”, когато отборът прегоря. Мислех, че е преболедувано, но наистина имаше напрежение. Всички искаха да се представят максимално добре, да бъдем на по-добро място, но това е спортът. Определено нашите съперници ни победиха заслужено. Играха по-спокойно и след като крайният резултат е такъв, това е реалността. Аз не вярвам в късмета, вярвам в здравата работа. Разсъждавам така, че ние трябва да ставаме по-добри след всяка тренировка и мач.”
Запитан за новосъздадената женска “А” група – второ ниво на баскетбола у нас, специалистът заяви:
“Това бе чудесна идея на баскетболната федерация и аз наистина я приветствам сърдечно. За първи път девойките ни имаха близо 20 мача през сезона, повечето от които равностойни. Това бе една добра мотивация както за тях, така и за другите отбори. Доволни сме от напредъка, който показа всяка състезателка, както и ние като отбор.”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*