Боровец откри сезона с хоро, огромна пита и заря

С безплатно дневно и нощно каране на ски и шоу програма от музиканти, артисти и скиори Боровец откри в събота, на 15 декември, новия зимен туристически сезон.
Многобройните гости участваха и в забавните игри и конкурсите за деца и възрастни. Атрактивни награди зарадваха призьорите.
Водещ бе Орлин Павлов. Изви се супер дълго хоро, изявиха се и самоковски певци, а специално приготвената пита бе изконсумирана за рекордно кратко време, като късметчетата в нея зарадваха мнозина. Силен интерес предизвика и модното ревю на облекла за зимни спортове.
Пред хотел „Рила” бяха обособени специална “панаирна” част и дегустационен център, където майстор-готвачите на комплекса демонстрираха уменията си, а гостите дегустираха оригинални храни и напитки.
Кулминация на вечерното парти пък беше огненото шоу на ски учителите от „Бороспорт”.
Сред участниците в тържеството бяха зам.-министърът на спорта Иван Ценов, кметът на Самоков Владимир Георгиев, председателката на Управителния съвет на “Бороспорт” Нели Сандалска.
Накрая уникална видео прожекция на пистата пред хотел „Рила” продължи с разноцветни фойерверки, които ознаменуваха старта на новия сезон и надеждите за успех на курорта, за много здраве и повече емоции през следващите снежни месеци.
Пръв сред зимните ни курорти „Бороспорт” отвори и своя терейн парк – в централната ски зона срещу хотел „Рила”. Голяма придобивка за феновете на рейловете и скоковете е, че ще могат да се радват на парка безплатно до Коледа – 25 декември, вторник, включително.
Според предварителните записвания и очаквания повече туристи в Боровец през този сезон ще има от Англия и Русия, както и от Сърбия, Македония, Гърция, Турция.
От „Бороспорт” информираха, че цената на целодневната карта остава 55 лв., а на полудневната – 33 лв.
През сезона около 30 полицаи от страната ще бъдат в помощ на местните. Някои от полицейските служители владеят и чужди езици. Сформирани са и ски патрули, за да бдят за реда по пистите. Инспектори предупредиха, че ще бъде засилен и контролът върху търговските заведения.
Ще се заснежават и обработват общо над 300 дка писти в курорта. Удвоена е дължината на системата за снегоподдържане в ски зона „Маркуджик”.
На 15 декември бе открит сезонът и в другите два големи зимни курорта в страната – Банско и Пампорово.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*