Боровец отпразнува Световния ден на снега

При спазване на всички противоепидемични мерки, но с много забавни моменти на открито, Боровец отпразнува на 17 януари Световния ден на снега за десета поредна година.
Малки и големи любители на снега се включиха в отбелязването на празника – една инициатива на Международната федерация по ски, която цели да запознае децата със света на зимните спортове.
Висококвалифицираните учители на ски-училище „Бороспорт“ показаха на напълно начинаещите най-базовите умения по ски и сноуборд на организираните от тях безплатни уроци. В тях се включиха както най-малките гости на курорта, така и техните родители.
Специално бе подготвено и слалом трасе на учебен плац „Бороспорт“.
Всеки желаещ можеше да изпита тръпката от надпреварата и да се спусне по пистата като истински състезател. Трасето беше наредено от ски легендата Петър Попангелов-младши.
Събитията по повод Световния ден на снега са част от инициативата за насърчаване и развитие на детския зимен спорт, която „Бороспорт“ следва. През целия зимен сезон „Бороспорт“ осигурява безплатни лифт карти за всички деца и  ученици от Община Самоков по време на всички ваканции и в една седмица през всеки един от зимните месеци, с което цели да насърчи младите в България да спортуват и да заобичат зимните спортове. Тази инициатива върви паралелно с подкрепата, която „Бороспорт“ осигурява на ски и сноуборд клубовете в Боровец.
Организаторите благодариха на всички техни гости и приятели, които се включиха в забавленията. Температурите бяха минусови през целия ден, но основната мисия на снежния празник беше изпълнена – детските усмивки грееха навсякъде, а много нови почитатели на зимните спортове откриха тяхната магия.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*