Боровец ще домакинства на джаз фестивал

От 5 до 9 август Боровец ще бъде домакин на международния джаз фестивал „Д-р Емил Илиев“.
Форумът е с дългогодишна история, но за първи път се организира в нашия курорт. От 1998 г. досега фестивалът, чието начало е сложено от д-р Емил Илиев, се е провеждал в Банско. След като д-р Илиев си отива от този свят през 2020 г. неговите наследници – съпруга и дъщеря, избират Боровец за домакин на предстоящото 25-о издание на фестивала. Форумът вече носи името на своя основател и ще се проведе под патронажа на президента Румен Радев.
Вече се е състояла среща на д-р Татяна Илиева с представители на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Боровец, в която са участвали и кметът на Самоковска община Владимир Георгиев и зам.-кметовете Дончо Зашев и Люба Кленова. Предстои да се обяви дарителска сметка за финансово подпомагане на фестивала. Стана ясно, че с определени средства и Общината ще подкрепи неговата организация.
Български и чуждестранни изпълнители ще участват в програмата на „Джаз фест 2022“. През изминалите повече от две десетилетия във фестивала са взели участие над 500 изпълинтели от цял свят.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*