„БороРок” сгря душите и телата на стотици меломани

Необичайно ниските за август температури от 8-9 градуса не спряха стотици меломани от цяла България да станат част от едно от най-големите рок събития в страната – „БороРок”. Едно е сигурно – 13-и август 2016 г. ще бъде помнен дълго от присъствалите любители на рока, които чуха на живо някои от най-популярните изпълнители на този музикален жанр в България.
Специално изградената сцена под писта „Червено знаме” в най-стария зимен курорт в България се превърна в център на вниманието, тъй като на нея стъпиха десетки любими родни музиканти, сред които Звезди и „Аналгин”, „Еридан” и „Ренегат”. Тръпката от допира с истински рок привърженици усети и самоковската група Neon mosquito.
Определено най-чакано обаче бе представянето на легендарната група „Сигнал”. Вокалът Йордан Караджов и компания буквално взривиха атмосферата в хладната вечер и сгряха душите и телата на феновете с някои от най-големите си хитове през годините. По-възрастните си спомниха времената, когато музиката носеше социални послания, а песните „кънтяха” за дълго в сърцата на меломаните. И се запитаха – какво по-хубаво може да се случи на човек от това да се наслаждава на Данчо Караджов и неговия виртуозен глас под звездите на небето в Боровец!?
Удоволствие, носталгия, магия – така, в три думи, може да бъде описано третото поредно издание на „БороРок” – фестивал, който е пряк наследник на белоискровския „Рок в Рила” и част от събитията по случай 120-годишнината на Боровец.
Кметът Владимир Георгиев, отявлен почитател на този музикален жанр, също бе сред слушателите и зрителите. Тук бе и Благовестка Томова, председател на Съюза на хотелиерите и собствениците в Боровец.
Лазерно шоу допълни емоциите у всички присъстващи.
Рок събитието на годината впечатли и зрителите на БНТ и Нова телевизия, чиито екипи проследиха концерта.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*