Братовчедките Бочеви и Натали Николова с отлични изяви в НДК

В Националния дворец на културата в София /зала „Люмиер”/ на 16 и 17 септември се състоя фестивал на забавната песен – поп, джаз, за изпълнение на българска песен и световен хит.
Фестивалът бе организиран от софийската музикална агенция „Artvoices”. Участниците бяха на различна възраст. Представителките на читалище „Младост” Маргарита Бочева и Марина Бочева участваха във втора група, а Натали Николова – в първа група.
С българската песен “Междучасие” и световния италиански хит „Мама” участва Маргарита, а с “Детелини” и популярната “Марина” – Марина. Най–малката участничка – Натали, се изяви с българската песен “Да протегнем ръка” и с известната руска песен от филм „Чунга–чанга”, на която направихме и чудесна хореография с… ролкови кънки!
И трите ни млади певици се представиха отлично и публиката дълго и бурно ги аплодира. Самите те са много доволни, защото конкуренцията беше твърде голяма, а и журито – съвсем прецизно.
Много участници също от висока класа имаше от Италия, Сърбия, Азербайджан, а и от България. Две момичета например така представиха песента от филма “Брилянтин”, че като че ли по нищо не се различаваха от Джон Траволта и Оливия Нютън Джон – истинските изпълнители!
Хубавото на тези фестивали е, че всеки, готвил се сериозно, може да сравни силите и таланта си с друг подобен изпълнител. Победителите са малко, но удоволствие и изживяване е да участваш в самата борба, да чуеш мнението на специалисти. Светът на музиката е необятен. Продължаваме напред с повече знания и обогатен репертоар. Благодаря на нашите млади изпълнители за изключителното им представяне. Щом успяха да разплачат и да разсмеят публиката, значи сме на правия път!
Таксата за участие във фестивала – 65 лв. на изпълнител, и пътните разходи бяха поети от читалище „Младост”. Изкуството има нужда от много средства, за да продължава да се развива.

Лилия Шуманова
председател на читалище “Младост”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*