БСП представи в Самоков силен екип от професионалисти

Избори – 2013

Откриването на предизборната кампания на БСП стана в петък, 12 април, в Ритуалната зала на Общината. „Не случайно избрахме залата. Тук хората изживяват най-хубавите си мигове, тук си казват с радост само „да” – заяви Силвия Стойчева, председател на Общинския съвет на БСП при откриването. Тя обяви, че на срещата със самоковци присъстват всички кандидат-депутати, включени в листата на Коалиция за България в Софийска област начело с водача на листата Корнелия Нинова. Гост бе един от старите приятели на Самоков – Григор Стоичков, бивш вицепремиер.
Корнелия Нинова започна изложението си с поздравления към Силвия Стойчева, която на този ден има празник – рожден ден. В словото си Нинова говори за основните приоритети на Коалиция за България и за амбицията, изразена с логото на предизборната кампания „Да върнем България на гражданите”. Тя подчерта, че кандидатите са силен отбор, всички специалисти в отделни области, обединени от желанието да работят за реализиране на поставените цели. „Ще работим за вас; можем само всички заедно да постигнем желаните успехи. Затова молим за вашето доверие”, завърши г-жа Нинова.
Маргарита Петкова, председател на Областния съвет на БСП, представи с кратка справка всички кандидати от листата – коалиционния партньор на БСП Александър Паунов, представителите на областта Кирил Добрев и Георги Бояджиев, председателя на младите социалисти в областта Анна Тодорова, инженер Владимир Александров от Етрополе, финансиста Катя Симеонова от Правец, младежкия председател на БСП в Горна Малина Йордан Стоянов, бившия кмет на Костинброд Красимир Кунчев, Соня Дончева от Драгоман, председателя на Общинския съвет в Своге Александър Манолов, Асен Георгиев от Сливница, Кирил Недев от Костенец, председателя на БСП в Самоков Силвия Стойчева.
Александър Паунов, първи секретар на Комунистическата партия на България, втори в листата, изтъкна защо се стигна до предсрочни избори – заради невижданата криза, все едно сме след война. Социалната криза се превърна в политическа. Той призова да се гласува с бюлетина номер 5 за Коалиция за България, за да се върне България на гражданите.
Интересно бе изказването на г-н Ян Виерсма, заместник-председател на Европейския форум за демокрация и солидарност. Той заяви, че е дошъл да подкрепи БСП, която познава от 10 години. „Левите партии все повече се връщат в управлението. Чакаме и в България това да стане, за да работим за една по-силна Европа, за да прокарваме политики в полза на хората.”
По нататък в изложението си той подчерта, че изборите не се решават в столицата. Важно е да се стигне до хората, в местните организации, в цялата страна, защото „както разбрах, България наистина има нужда от промяна. Много българи имат чувството, че са загубили държавата си. Трябва да си я върнат. Основно предизвикателство пред Коалиция за България е да направи страната социална държава. Само така гласоподавателите ще дадат доверието си. За социалните приоритети България има подкрепата на всички социалистически партии. Имате и сериозни причини да сте горди и да вярвате в това, тъй като г-н Станишев е председател на ПЕС, която ръководи социалистите от 27 страни.”
Г-н Виерсма изрази увереност в крайния успех: „Работите ли с хората, говорите ли с тях за проблемите, за приоритетите, те ще ви вярват. Предизборната работа трябва да носи радост, удовлетворение. Тогава и ще спечелите. Следващата ни среща ще е с победата на Коалиция за България.”
За бодрото настроение на присъстващите в залата допринесоха младите изпълнители от „Мастер оф денс” от Перник. С патриотичните народни песни, с буйните си танци те предизвикаха възторг и аплодисменти.
Силвия Стойчева благодари за поздравите и пожеланията и призова присъстващите в разговорите с хората да говорят истината. „Когато не си искрен, хората не ти вярват. А когато не ти вярват, няма да ти дарят доверието си. Това трябва да е в основата на предизборната ни работа”, подчерта в края на срещата Силвия Стойчева.

Продаването и купуването на гласове е престъпление!

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*