България разгроми Косово, Ваклинов с 6 борби

Снимка: www.lap.bg

Самоковецът Станислав Ваклинов помогна на националния отбор на България да постигне първа победа в квалификационния цикъл за европейското първенство през 2017 г. Нашите национали се наложиха като домакини с убедителното 105:84 над Косово в сряда, на 7 септември, в Ботевград.
207-сантиметровият баскетболист бе оставен на резервната скамейка за началото на двубоя, но в хода на срещата престоя на паркета 10 минути, като се отблагодари за доверието на треньора Любомир Минчев с 2 точки и 6 борби.
Настоящият състезател на „Рилски спортист” Николай Стоянов също опита атмосферата в „Арена Ботевград”, макар и за кратко.
Най-резултатен за българите бе Александър Янев с 28 т. Бившите състезатели на „Рилски спортист” Христо Захариев, Иван Лилов и Асен Великов се отчетоха съответно с 15, 14 и 3 пункта.
В първите две срещи от група Е България загуби последователно от Украйна като гост с 69:79 и от фаворита Словения у дома със 78:83.
В събота, на 10 септември, отново в Ботевград предстои изключително важен сблъсък с тима на Украйна, като възпитаниците на Любо Минчев ще търсят задължителна победа с над 10 точки разлика.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*