Важно за работодателите

Бюрото по труда разполага с финансови средства за сключване на договори за ползване на програми и насърчителни мерки за заетост и обучение по Закона за насърчаване на заетостта.
Могат да кандидатстват работодатели, които разкриват работни места и наемат безработни младежи до 29 г., безработни до 29 г. с трайни увреждания /вкл. военноинвалиди и младежи от социални заведения, завършили образованието си/; безработни до 29 г. на непълно работно време; за чиракуване – безработни до 29 г. с основно или по-ниско образование и без квалификация, с осигуряване на суми за наставник; за стажуване – безработни, придобили през последните 2 г. квалификация по професия, изисквана за заеманата длъжност, без трудов стаж по тази професия; безработни за обучение чрез работа /дуално обучение/; безработни с трайно намалена работоспособност или самотни родители, както и безработни на възраст над 55 г.
Субсидира се и наемането на продължително безработни от работодатели от частния сектор и читалища, от лечебни заведения, общински училища и детски градини, предприятия с държавно участие и общински предприятия.
Заявки се приемат до 2 ноември, сряда, включително. Допълнителна информация може да се получи в Бюрото по труда, както и на тел. 0722/667-46 и 0722/664-86.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*