Ваклинов и България изгубиха шансове за „Евро 2017”

Баскетболистите от националния отбор на България, сред които е и самоковецът Станислав Ваклинов, загубиха третото си домакинство от квалификационна група Е срещу Украйна с 67:72 и се простиха с шансовете си да се класират на европейското първенство през 2017 г.
Нашите момчета не успяха да се противопоставят в борбата под коша в „Арена Ботевград” на 10 септември на високите украинци и това им коства скъпоструващо поражение. Високият 207 см наш земляк Ваклинов, който ще се състезава за местния „Балкан” през следващия сезон, се бори като лъв в подкошието, но натрупа 5 лични нарушения за 10 минути и бе принуден да напусне паркета.
Бившите баскетболисти на „Рилски спортист” Христо Захариев, Иван Лилов и Асен Великов се отчетоха съответно с 9, 8 и 2 точки, а Николай Стоянов, част от селекцията на старшията на „Рилски” Людмил Хаджисотиров, не влезе в игра.
На Александър Везенков и компания им предстоят още две срещи в групата. В сряда, 14 септември, българите ще гостуват на лидера Словения, а три дни по-късно им предстои гастрол в непризнатата от половин свят държава Косово.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*