Валентин Ахчийски готви нов албум

Върху петия си самостоятелен албум започна работа звездата на самоковската естрада Валентин Ахчийски. Албумът ще бъде продуциран и издаден отново от „Сенатор Мюзик“ в Битоля. Ще бъдат включени 10 нови песни. Една от тях – македонската изворна песен “Дафино вино цървено”, ще бъде с нов, по-модерен аранжимент, като автевтичността на мелодичната линия ще бъде запазена.
В този музикален проект ще участват и автори от Северна Македония, Сърбия и Турция.
Една от песните – “Мъжки сълзи”, Ахчийски ще изпълни на български. Автор на музиката е турският хитмейкър Тойгар Ишъкли, който е написал музиката на 95 % от турските сериали, предавани по родните телевизии. Текстът пък е на самия наш певец.
“Тръгвам си”, записана на български и вече е достъпна в YouTube, пък ще бъде изпълнена на езика на югозападната ни съседка и също включена в албума. Автор на текста на македонския вариант е младият и изключително талантлив текстописец от Струмица Ице Беличев. Той е автор и на повечето от другите песни.
Валентин ще има честта да изпълни и песен на големия македонски текстописец Орце Зафировски. Автор пък на текста на “Мистерия”, която самоковският певец ще изпее на сръбски, е Зорица Янкович от Белград.
В албума Ахчийски ще има още един свой текст, подготвен от него за първи път на езика на съседната държава – “Горд сум македонец”. Музиката и аранжиментът са дело на Деян Миленковски, който е и аранжор на повечето от песните.
За първи път Вальо работи с композитора Горан Тодоровски, който е и негов колега певец. Именно Тодоровски е автор на музиката на първата песен – „Молитва“, която Ахчийски предстои да запише веднага след падането на рестрикциите заради пандемията. Текстът е на Ице  Беличев, а аранжиментът – на Деян Миленковски. Песента е дадена в демо версия на комисията за популярния фестивал във Валандово, който по всяка вероятност ще се състои през октомври.
Всички песни от бъдещия албум ще бъдат записани в студио „Анастасия” в Скопие с музикален продуцент Любчо Павловски, който е признаван за номер 1 в тази сфера на Балканския полуостров. Албумът ще бъде предназначен преди всичко за македонския пазар.
Предстои и самостоятелен концерт на Валентин Ахчийски под надслов „25 години на професионална сцена“. Концертът ще се състои през тази година или в началото на следващата с участието на жив оркестър в Армейския дом в Скопие, като организатор ще бъде „Сенатор Мюзик“. Очаква се участие в изявата да вземат и македонски звезди като специални гости.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*