Васил Софин издаде нова книга – стихосбирката „Докосване”

Дебютната си стихосбирка Васил Софин е озаглавил „Докосване”. На около 60 страници са събрани десетки поетични творби, които за първи път под формата на книга представят автора в този жанр.
„…у него бушуват недостатъците на времето, в което живеем, болката по несправедливостта, по забравата, по жестокостта, по изгубените илюзии…”, пише в предговора литературният критик и творец Христо Христов. И добавя: „…не е толкова важно дали владее стихотворните форми, поетичните и философските условности, традиционните и модернистичните опити в поезията. Важно е откровението и чистосърдечния стремеж към красота, човешки взаимоотношения, достойнство…”
„Бих искал да съм горски път,/ осигуряващ сила на краката. /Жадувам да съм райски кът,/ носещ мир на хората в душата!”, възкликва пък начинаещият поет в „Бих искал…”. Обществените недъзи и самият творчески процес, очарователната природа и домашните любимци, любовта и почитта към майка и род са любимите му теми. Снимката на корицата е на Надежда Георгиева, а илюстрациите са на Спаска Александрова.
Васил Софин е роден в Самоков през 1962 г. Работи в Боровец, в сферата на социалния туризъм. Издал е и „Ситнежи” /епиграми и миниатюри/ и сборниците с преживелици, размисли, разкази и фейлетони „Истории от вчера и днес” и „Страници без граници”.
„Докосване” може да се намери и в редакцията. Цената на книжката е 5 лв.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*