Веселина Алинска с личен рекорд на Европейския фестивал в Холандия

Веселина Алинска

Една от най-добрите самоковски лекоатлетки – Веселина Алинска, постигна личен рекорд на Европейския младежки олимпийски фестивал в Утрехт, Холандия.
Надеждата на клуб “Рилски атлет” зае 12-о място, като постигна време 2:16.93 мин. в полуфиналите на 800 м гладко бягане. Постижението й се оказа недостатъчно за място на финала, но така тя надмина с цели 55 стотни досегашния си рекорд в тази дисциплина – 2:17.48 мин. Само 86 стотни не й стигнаха за 8-ото място, което дава право на участие във финала.
Треньор на даровитото момиче е секретарят на „Рилски атлет” Костадин Чифлиджанов.
Победителка в пресявката на българката стана представителката на домакините Данаид Принсен с 2:12.90 мин.
Алинска прикова погледите върху себе си с отличните си резултати от началото на годината. Първо едва 15-годишната състезателка спечели титлата на 800 м на силния международен турнир “Младост” в Русе през май, а след това заслужи и сребърен медал на държавния шампионат за девойки в Правец с еднакво време със съотборничката си Ивана Аджова.
В  лекоатлетически турнир в Пловдив именно Аджова ще участва на 800 м. На 3 август пък са Балканските игри за девойки младша възраст в Турция /Одрин/, където и Веселина, и Ивана ще вземат участие.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*