Веско Ешкенази и гвардейците идват за Празника на Самоков

От 15 до 21 август ще продължат тържествата за празника на Самоков, стана ясно на пресконференция на кмета Владимир Георгиев на 22 юли.
„Макар че бюджетът ни тази година е ограничен, ние сме се постарали да осигурим програма, в която да има разнообразни мероприятия според интересите на хората”, изтъкна кметът.
По традиция тържествата ще започнат на 15 август, петък – деня на св. Богородица, с храмовия празник на Митрополитската църква, когато ще бъде раздаден и курбан. Тогава ще бъде и празненството на ромите от града ни.
В програмата за празника са включени концерт на виртуоза на цигулката Веско Ешкенази /на терасата на Историческия музей/ и изложба на Павел Францалиски, традиционният фестивал на туристическата песен „Бялата порта на Рила”, фолклорен концерт и раздаване на курбан на Бельова черква, концерт на Миро и сестри Филатови с танцова формация, площадно парти за младежите с участието на Били Хлапето, Дивна, Прея и диджей Борис, прожекция на пътуващото лятно кино.
Ще бъдат уредени и фотоизложба с участието на местни майстори на обектива, киноложка изложба, детско шоу и конкурс „Мини мис и мини мистър”. Предвиждат се и разнообразни спортни изяви.
Празниците ще завършат на самия ден на св. свщмчк Симеон Самоковски – 21 август, когато вечерта на централния площад „Захарий Зограф” ще бъдат наградени спортистът, треньорът и отборът на годината, а спектакъл ще изнесат ансамбълът на Въоръжените сили и Националната гвардейска част.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*