Веско Цинзов 29-и от 93-ма на “Тур дьо ски” в Оберсдорф

Самоковецът Веселин Цинзов зае 29-о място в най-престижното състезание за Световната купа по ски бягане – „Тур дьо ски”, в немския зимен център Оберсдорф. В 4,4-километровия пролог националът постигна резултат от 10:19,5 минути. Победата грабна фаворитът Дарио Колоня от Швейцария с време 9:54,2 мин.
За Цинзов това бе трети старт за Световната купа, в който намира място в зоната на точките /сред първите 30/. Най-предното му класиране е 14-ото място в Полша в масовия старт миналата година.
Веско се включи и във втората надпревара в Оберсдорф – 15 км преследване в класическия стил. Нашето момче пресече финалната линия с 42-о време. Златото заслужи Петер Нортхуг от Норвегия.
След края на състезанието наставникът на българина Пламен Недялков се оплака от атмосферните условия в Германия. “Времето е нетипично топло за сезона, вали дъжд и заради това трасето бе много тежко за всички”, разочарован бе старшията на националите. Той допълни, че е останал доволен от представянето на Веселин Цинзов и дори таи надежди за още по-високи негови постижения в предстоящите надпревари от календара.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*