Вестник „Приятел” на 26 – честито!

Съчетал младост и зрелост, на 28 февруари вестник „Приятел” навършва своята 26-годишнина. По хубавия повод поздравяваме многобройните си сътрудници и хилядите читатели, като на всички желаем преди всичко здраве, бодър дух, повече приятели и вяра във възможностите на обикновените хора да съхраняват духовните ценности на народа ни и да проправят пътя на обществото към едни по-добри дни и години, в които човешката солидарност и съпричастие няма да имат алтернатива.
Уважаеми читатели и приятели, вероятно сте забелязали, че от няколко седмици нашият вестник излиза в по-голям формат и по обем на практика страниците са нараснали от осем на девет. Това дава възможност да получавате повече и по-разнообразна информация, придружена с повече илюстрации. Така се утвърждават и предпоставките и се поддържа добрата традиция самият читател да бъде главен, основен автор на вестника с хубавото име – първият самоковски седмичник след демократичните промени в края на 80-те години на миналия век.
Независимо от увеличената вестникарска площ и свързаното с това нарастване на редакционната дейност и на производствените разходи за печат цената на вестника ни остава непроменена. Съобразяваме се със скромните финансови възможности на мнозинството наши читатели и същевременно се стремим да останем верни на прекрасните стихове на поета Рашко Стойков, с които пред 26 години „Приятел” за първи път видя бял свят:
„Кажете добрите думи,/ недейте за утре отлага,/ може би те са нужни/ някому днес, веднага! /Може би в нечий мозък нещо със вик се къса,/ зъзнат в пространството голи/ думи, пристигнали късно…”
Честит празник и за много години, приятели!

„Приятел”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*