Вестник „Приятел” стана на 25 години!

С това стихотворение на поета Рашко Стойков и с тази програмна уводна статия започна своя живот преди четвърт век – на 28 февруари 1992 г., нашият и вашият вестник “Приятел”.

Кажете добрите думи!
Недейте за утре отлага!
Може би те са нужни
някому днес, веднага.

Може би в нечий мозък
нещо със вик се къса.
Зъзнат в пространството голи
думи, пристигнали късно.

Новият самоковски вестник, който, надяваме се, ще ви хареса, вече е сред вас – неговите читатели, ценители и – вярваме, приятели!
“Приятел” се появява в навечерието на пролетта и с ясното намерение да оправдае смисъла на своето име, да бъде един истински приятел на всеки от нас – читателите и жителите на общината и изобщо на всички, които се чувстват свързани със Самоковския край.
Колкото по-тежка е кризата, в която сме се озовали, толкова по-голяма е нуждата от приятелски съвет и добра дума, от показване на истината и на брода към по-добри времена.
Ние ще ви информираме обективно.Няма да избягваме и проблемите на политиката, икономиката, културата, но ще ги разглеждаме непреднамерено, конструктивно, с толерантност към различните мнения, а когато трябва и може – и с чувство за… хумор.
НАШИЯТ ВЕСТНИК ЩЕ БЪДЕ ИЗДАНИЕ И ОРГАН НЕ НА ДРУГ, А НА СВОИТЕ ЧИТАТЕЛИ. Ще бъдем удовлетворени, ако допринесем за обединяването на интелигенцията и на здравите сили в обществото, за озониране на обществената атмосфера.
Благодарим от сърце на всички, които повярваха в нашата идея и кой с каквото можа, помогна за осъществяването й.
Очакваме отзивите и предложенията ви, скъпи читатели!
На добър час, “Приятел”!
Здравейте, приятели!

Можете да харесате

1 Comment

Add yours
  1. 1
    картоф компиров

    ох ще се разплача!абсолютно манипулативния вестник „приятел“ успя все пак да събере 4-5 лелки ей така на раздумка в библиотеката на по чашка вино…но истинските проблеми са много страшни за този съсипан град.защо тези драскачки не напишат поне една дума за самоковските бежанци бягащи от циганския терор и необяванета война срещу не ромите в самоков?защо не покажат бунищата из целия град,фиктивните ученици,дълговете на общината и гражданите,коруцията,кражбите,лошата инфраструктура,милионите хвърляни за несъществуващи дейности,бедността,лошото образование и изселващите се млади хора от града…защо не посетите поне един нециганин в самоков,който да ви разкаже как ромите ни превръщат в бежанци в собствения ни град вследствие на заплахи…
    няма мълчание!крайно време е някой да обърне внимание на бежанците бягащи от ромския фашизъм и терор!

+ Leave a Comment

*