Вечер на китарите и любовта

На традиционния концерт на китарен ансамбъл „Акустика”, състоял се на 15 февруари и посветен на Деня на влюбените и Трифон Зарезан, бяха връчени и наградите от конкурса „С една валентинка – изненада за двама”, организиран от Младежкия дом.
В конкурса са участвали 291 души, изработили 340 валентинки. „Броят на участниците в този традиционен конкурс всяка година расте”, отбеляза със задоволство директорката на Младежкия дом Латинка Щъркелова.
Жури с председател Маргарита Кьосева, ръководител на школа „Зографче“, и членове – художникът Иван Шуманов и представителите на местни медии Анна Манова и Яна Василева, определи общо 24 носители на отличия. Специалната награда – торта, заслужиха Мелани Чолакова и Валентина Колчева, ученички в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” /5 клас/.
При най-големите участници – ученици в 9-12 клас – призьори станаха Ивана Дамянова, Мария Савова и Лора Деянова, всички от СОУ „Отец Паисий”. Възпитаници на същото училище – Даниел Стефанов, Ивана Валявичарска и Ангелина Стоименова – бяха класирани на първите три места и в групата от 5 до 8 клас. При най-малките – 1-4 клас – най-високите отличия заслужиха Анелия Ковачка от НУ „Станислав Доспевки”, Ивет Иванова от ОУ „Св. св. Кирил и Методии” и Ива Стоянова от НУ „Ст. Доспевски”. Раздадени бяха и поощрения.
Грамота за най-масово участие – с 93 валентинки, заслужи НУ „Ст. Доспевски”. Стана ясно още, че учениците от СОУ „Отец Паисий” са подготвили 60 валентинки, от ОУ „Христо Максимов” – 42, от НУ „Д-р Петър Берон” – 40. Не малко участници е имало и от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и ОПУ „Неофит Рилски”.
Учениците са били подпомогнати при изработката на валентинките от своите преподаватели и ръководители Катя Янева, Лалка Чавдарова, Рени Павлова, Славка Терзиева, Елена Гривева, Марияна Богоева, Марияна Гаджова.
За Деня на влюбените, за произхода на този празник и за първото му честване в града ни, организирано преди години именно от „Акустика”, говори ръководителят на състава Христо Христов.
Китаристите изпълниха хитове в акустични варианти. За пореден път не само като музикант, а и като вокалист се изяви Енцо. Впечатляващ беше финалът, белязан от запомнящите се вокално-инструментални изпълнения на Божидара, Алек и Николай. Рожденичката Божидара получи най-добри пожелания от учителя си по китара Хр. Христов.
Организатори на празничната вечер бяха читалище „Младост” и Младежкият дом.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*