Вземат мерки за нормализиране на тока в Първи квартал

Снимка: архив

Отговор

Във връзка с публикацията по читателски писма и обаждания „Токът се спира безразборно…” /бр. 79 на в. „Приятел” от 11 октомври т. г./ кметът Владимир Георгиев обясни, че е имал среща с част от протестиращите граждани, оплакващи се от често спирания ток в Първи квартал. Още в тяхно присъствие градоначалникът се е свързал с ръководството на ЧЕЗ. От страна на ръководството е поет ангажимент да се подмени оборудването на трафопоста в района и да се премахнат нерегламентираните свързващи проводници. Така напрежението ще бъде нормално и токът в Първи квартал няма да спира.
С подмяната на кабелите преди месец токът към Седми квартал вече ще минава през общ електромер. Така ще се отчита и реално изразходваната там електроенергия.
В ЧЕЗ са готови и с проект за изграждане на електропреносната мрежа в Седми квартал. Ще се инвестират за тази цел – за стълбове, жици и електромери, от 800 хил. до 1 млн. лв. Сега експертите от електрическата компания се консултират с местни специалисти, за да се определят местата, на които да се поставят стълбовете, тъй като в квартала няма оформена нормална улична мрежа. Предстои да се разработи и подробен устройствен план на този невралгичен район на града ни.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*