Вивиан Кръстева – № 1 на турнира „Нови звезди“ в София

Младата надежда на клуб „Рилски атлет“ Вивиан Кръстева спечели златен медал в трибоя за момичета на турнира „Нови звезди“, състоял се в столицата. Кръстева показа, че се намира в отлична форма, като записа най-добри постижения и в трите дисциплини – 60 метра спринт /8.3 сек./, скок дължина /4.73 м/ и 600 м гладко бягане /1:50.3 мин./. Така 14-годишното дарование набра актив от 204 точки. В генералното класиране на веригата пък Изабел Крамарска изскочи втора с 398 пункта.
В бягането на 100 м при жените съотборничката на Кръстева – Каролина Аджова, даде 7-и резултат – 12.86 сек. Седмо място записа и Симона Терзийска на 800 м с време 2:23.04 мин. Алекс Шаренкапов пък остана 10-и при най-малките.
В надпреварата за купа „Тереза Маринова и приятели“ многообещаващият талант Георги Ганджулов завоюва три бронзови отличия – в бягането на 60 м с време 8.97 сек., в скока от място /203 см/ и на дългата дистанция.
За шестата позиция пък се пребори щафетата на „Рилски атлет“ в състав: Ванеса Георгиева, Габриела Попйорданова, Драгомира Христова и Изабел Крамарска.
В традиционната проява участваха над 600 деца на възраст от 6 до 12 г. За втора поредна година имаше и международно участие /състезатели от Румъния/. Турнирът бе под патронажа на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и бе организиран в партньорство с Българската федерация по лека атлетика, Министерството на младежта и спорта и НСА „Васил Левски“.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*