Виолина Фингарска: „Изживяхме хубави мигове, тепърва предстои трудното“

Виолина Фингарска

Преди абитуриентските балове разговаряхме с няколко зрелостници от самоковските средни училища.

Виолина Фингарска е родена на 5 април 1994 г. Отличничка е в специалност „Информационни технологии“ на СОУ „Отец Паисий“. Класен ръководител й е Кера Попова.

– С какви чувства приемате края на вашата „кариера“ в училище?
– Приемам раздялата ми с училището с тъга, тъй като това бяха незабравими години, може би най-хубавите от живота на човек. Тепърва предстои трудното…
– Кое ще ви липсва най-много – съучениците, учителите, учебния процес, свободното време?
– Всичко изброено! Най-много обаче ще ми липсват приятелите – сближихме се много със съучениците ми и често излизахме заедно. Няма да я имам вече и свободата.
– Кой ви бе любимият предмет?
– Историята ми допада най-много, защото се чувствам в свои води – изключително интересно и любопитно ми е да научавам най-различни неща за миналото. И информационните технологии ми допадат, това е модерна и увлекателна материя.
– А в кои часове ви бе най-трудно?
– В часовете по математика! Изпуснах основите преди години и след това за мен представляваше огромна трудност да наваксам с материала.
– Какво бихте искали да кажете сега на вашите учители?
– Благодаря им за това, което са ни дали и научили. Те проявиха много търпение спрямо нас и аз оценявам това. Желая им успех и нови творчески сполуки с идните след нас поколения.
– Какви са бъдещите ви планове? Как се виждате след една година?
– Най-важната задача пред мен в момента е успешното полагане на кандидат-студентските изпити. Много ми се иска да вляза в специалност „Право“ на УНСС. Второто ми желание е журналистика. След една година се виждам студентка в София или Благоевград.

Делян Василев

Можете да харесате

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Анонимен

    Чудесно интервю на Делян, с много умно и хубаво момиченце! Успех и на двамата в живота!

+ Leave a Comment

*