Владимир Зографски с рекорд за последните 5 години в Световната купа!

Най-добрият български ски скачач Владимир Зографски показва с изявите си в последния месец, че се намира в отлична форма. Вчера самоковецът завърши 21-и в старта за Световната купа в третия най-голям град в Норвегия Трондхайм. Това бе и най-доброто класиране за Влади от 22 март 2013 г. насам, когато зае още по-впечатляващата 16-а позиция в надпреварата по ски полети в Планица, Словения.
Сега Зографски бе 18-и след първите скокове със 131.5 метра. Във финалния кръг нашето момче направи опит от 128 метра и със сбор от 220.5 пункта зае 21-ото място. Влади остана на незначителната разлика от една десета от точката зад Щефан Лайе от Германия, който затвори първата двайсетица.
Силните изяви за Зографски в последно време може би се дължат отчасти и на работата му със словенския специалист Матиас Жупан. Сребърният медалист в отборната надпревара от Олимпиадата в Калгари през 1988 г. тренира 24-годишният състезател от миналото лято и явно резултатите от съвместните усилия вече дават резултат.
Безапелационен победител в Трондхайм стана лидерът в подреждането за Световната купа Камил Стох от Полша със скокове от 146 и 141 метра. Среброто отиде при австриеца Щефан Крафт /141.5 и 138 м/, трети се нареди представителят на домакините Роберт Йохансон /145.5 и 136 м/.
Със спечелените 10 т. Влади Зографски се изстреля с 12 позиции напред в генералното класиране за Световната купа, където вече заема 50-о място с актив от 15 пункта.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*