Влади Зографски влезе в топ 20 в трети пореден старт за Световната купа

Владимир Зографски продължава да впечатлява с представянето си през новия сезон за Световната купа по ски скокове. На 3 октомври самоковецът завърши на престижното 18-о място в старта на голямата шанца в норвежкия зимен център Лилехамер. 30-годишният българин постигна 123.5 и 126.5 метра при двата си скока и попадна в топ 20 в трето поредно състезание за Световната купа.
Този път Влади остана на една позиция зад носителя на Големия кристален глобус от миналата година Халвор Егнер Гранеруд, който в събота бе 15-и и бе изпреварен от нашето момче. Сега пък зад Зографски останаха всичките представители на традиционни сили в този спорт като Полша и Швейцария.
Само една промяна беляза подреждането в призовата тройка в сравнение с вчерашния старт на малката шанца в Лилехамер. Австриецът Щефан Крафт постигна четвърта поредна победа от началото на сезона със скокове от 134 и 141.5 метра, а със сребърното отличие отново се окичи германецът Андреас Велингер. Третото стъпало на почетната стълбичка пак бе заето от австриец, но не от Даниел Чофениг, а от Ян Хьорл.
Щефан Крафт продължава да е убедителен лидер в генералното класиране за Световната купа с пълен актив от 400 точки, следван от двама германци – Андреас Велингер (270) и Пиус Пашке (206). Владимир Зографски заема 18-о място с 46 точки – на 12 от швейцареца Грегор Дешванден и на 5 пред Анти Аалто от Финландия.
Най-добрите състезатели по ски скокове ще продължат съревнованието си през следващата седмица с нови два старта на голямата шанца в Клингентал, Германия.

Можете да харесате