Влади Зографски ще скача в Закопане на 17 януари

Владимир Зографски ще се върне в състезанията за Световната купа по ски скок на 17 януари, петък. Тогава е надпреварата в легендарния полски курорт Закопане.
Именно в Закопане всяка година служителите на Международната федерация по ски /ФИС/ регистрират най-високата посещаемост сред всички турнири. Миналата година там състезанието на живо проследиха внушителните 50 000 почитатели на ски скока.
20-годишният Зографски записа няколко разочароващи представяния от началото на сезона, като последната изява на таланта бе участието му в тренировъчните скокове в Оберсдорф /Германия/ на 28 декември м. г.
Там синът на легендарния Емил Зографски постигна неубедителен резултат, след който са се наложили и промени по ските му. Затова Влади и неговият баща са решили да бъдат пропуснати всички състезания от веригата „Четирите шанци” – в Оберсдорф, Гармиш-Партенкирхен /1 януари/, Инсбрук /4 януари/ и Бишофсхофен /6 януари/.
Лидер в подреждането за Световната купа в момента е Камил Стох /Полша/ с 558 точки, следван от Симон Аман /Швейцария/ с 534 и Грегор Шлиренцауер /Австрия/ с 476 т. Влади Зографски все още няма точков актив.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*