Влади Зографски 13-и в лятното Гран при

Зографски /вторият отляво на дясно/ след края на последния турнир – в Клингентал, Германия

Ски скок

Самоковският скачач Владимир Зографски завърши летния сезон на призовата 13-а позиция в генералното класиране за Гран При на ФИС. Това е един от най-големите успехи на таланта в кариерата му.
Преди последния старт в Клингентал националът дори бе 11-и в подреждането с актив от 134 точки, но след като не успя да набере още точки в Германия, слезе с две позиции назад.
Най-доброто постижение на световния шампион за младежи през сезона бе 4-ото място на състезанията в Хакуба /Япония/ преди месец, за което той получи 50 точки за генералното класиране и 1000 швейцарски франка от наградния фонд.
Победител в тазгодишното лятно Гран При стана германецът Андреас Ванк с актив от 449 точки.
За великолепния резултат на Зографски спомогнаха няколко фактора – многото спонсори, които той привлече с изявите си по шанците, качествените подготвителни лагери в Австрия, отличното оборудване и не на последно място – присъствието на неговия баща и треньор Емил Зографски /легенда в ски скока/ на всяка тренировка и състезание от календара на ФИС.
Амбициите на 18-годишния скачач се покачват с всеки изминал турнир, това потвърдиха и от щаба на Владко. Очакванията на специалистите са младежът да продължи своето израстване с нови постижения в пороя от състезания през предстоящия зимен сезон.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*