Вл. Стойчев, Д. Магаев и малките баскетболисти – спортисти на годината

Димитър Магаев и Владимир Стойчев. Снимка: Радослав Каймаканов

Борецът Владимир Стойчев, наставникът Димитър Магаев и отборът на момчетата до 12 години на БК „Рилски спортист” са спортист, треньор и отбор на годината.
Решението си Общинският съвет взе на 24 юли по предложение на Постоянната комисия по образование, култура, младежки дейности и спорт.
Владимир Стойчев е носител на бронзови медали от световното първенство и от европейския шампионат по класическа борба за кадети.
Димитър Магаев е негов личен треньор. Той спечели и народните борби по време на миналогодишните Чакърови празници.
Баскетболният тим на момчетата е републикански шампион и носител на златни медали за 2014 г. Треньор на състава е Веселка Тодорова.
Първенците ще бъдат наградени по време на тържествата за празника на Самоков през август. Тогава Стойчев, Магаев и баскетболният тим ще получат парични премии от по 1000 лв.
С поощрителна награда от 1000 лв. по решение на общинарите се удостояват и трите състезателки на клуба по аеробика „Самоков” – Синтия-Мари Ангелова, Анита Гаврилова и София Вададжийска, които се класираха 6-и на световното първенство и завоюваха медали от турнири за Световната купа.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*