Вода залива пътеката в Лаго

От известно време вода залива традиционната пътека в Лаго /източно от Искъра/ в горната й част. Много хора, тръгнали на разходка, излет или по някаква работа, са принудени да заобикалят, да се мъчат да се промушат през разни шубраци и храсталаци и то в продължение на стотина метра, където пътеката е изцяло наводнена.
Мислехме, че това е временно, но вече месеци се минават, а това положение не се променя. Казват, че водата се стича от близките рибарници, над пътеката. Ако е така, нека се вземат мерки от стопаните им. Опазването на Лаго сигурно е задължение и на съответните служби в Общината, и на горското стопанство.
Постоянно се говори колко е важно в днешното напрегнато и несигурно време хората да излизат по-често сред природата, да ходят, да почиват на чист въздух и тишина. Но как да стане това след като най-достъпната пътека в близката гора се оказва блокирана.
Нека се погледне сериозно на сигнала ни, още повече, че есента дойде, застудява, може това място да се заледи и минаването от там да стане съвсем невъзможно.

Група граждани

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*