В Боровец „Нестле” призова: „Живей активно!”

Първото зимно начинание под надслов „Нестле” за „Живей активно!” събра в събота, на 29 февруари, в Боровец, стотици участници и посланици на спортно-туристическата дейност през снежния сезон. Слънцето в този високосен ден също бе на страната на инициаторите и техните многобройни последователи.
„Ако „Нестле” за „Живей активно” е двигателят на здравословния начин на живот, ние, спортистите, сме горивото“, възкликна Евгени Иванов-Пушката. Благородната цел на най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот у нас привлече и много други легендарни спортисти – Йордан Йовчев, Екатерина Дафовска, Петър Попангелов, Александра Жекова, Владимир Николов, шампионките от пловдивския волейболен клуб „Марица”, както и популярните изпълнители Тита и Играта.
Самата Тита и Йордан Йовчев се качиха на ски под безценните съвети на Петър Попангелов. Дамите от „Марица“ пък получиха първите си уроци от момичетата от Wild Berries. Посетителите можаха да видят и импровизирана надпревара по слалом на ски и сноуборд между Йордан Йовчев и легендата на сноуборда у нас Сани Жекова. Екатерина Дафовска отново показа шампионски умения в биатлона.
Най-малките участници пък сътвориха атрактивни снежни човеци и се спускаха с шейни, а най-смелите сред тях взеха и безплатни ски уроци от  партньорите от „Бороспорт”.
„Благодаря на всички, които подкрепят „Нестле” за „Живей активно!” вече 15 години… Движете се и се забавлявайте! Зимата предлага неповторими възможности за ценни мигове със семействата”, заяви Петър Стоилов, главен изпълнителен директор на „Нестле България“.
Основната цел на инициативата е да се промени статистиката, според която две трети от хората са склонни да отложат тренировката си или изобщо да не я проведат през зимата – поради ниските температури, леда и снега. Обратно на разпространеното разбиране, че през този сезон нивата на физическа активност са много по-ниски поради студа, участниците в първото по рода си зимно „Нестле” за „Живей активно“ показаха, че зимните спортове могат да донесат не само повече изгорени калории, но и много настроение, адреналин и забавление за цялото семейство.
Официални партньори на оригиналното начинание бяха Министерството на младежта и спорта, Община Самоков, хотел „Рила” и „Бороспорт”.
Организаторите споделиха, че вече 14 години инициативата дава възможност хората да се движат, да спортуват и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди. През годините сред популярните участници са били и Нешка Робева, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Армен Назарян, Сесил Каратанчева, Братан Ценов и много други именити спортисти и спортни деятели.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*