В гимназията по туризъм определиха най-добрия млад готвач

Екипът на Светльо Генчев и Тоника Димитрова се класира първи на състезанието за „Най-добър млад готвач“ в Професионалната гимназия по туризъм. Второто място от общо пет отбора заеха Бони Илиева и Биляна Стоилова, а третото остана за тима на Адрияна Янкова и Зоя Петрова.
Класацията извърши жури с председател главният готвач на ресторант „Старата къща“ Светлана Янева и членове – заместник-директорите на училището Николай Ковачев и Михаил Михайлов. Отговорна за организирането и провеждането на състезанието бе преподавателката Елена Сердарева.
Самите участници трябваше да подготвят основно ястие и десерт в рамките на два часа. Оценяваха се организация на работното място, знанията, уменията, креативността, външният вид, вкусът и ароматът на ястията, хигиената, уменията за работа с уредите в кухнята.
Първите три екипа получиха грамоти. Почетни грамоти заслужиха Сали Стоянов и Живка Михайлова. Участниците бяха удостоени и с материални награди.
Предстои победителите – Светльо Генчев и Тоника Димитрова, да участват в регионалната надпревара за „Най-добър млад готвач“.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*