В Гимназията по туризъм откриха обновената сграда № 2

Основно ремонтираната сграда № 2 /зад ПГ „Константин Фотинов”/ на Професионалната гимназия по туризъм бе открита на 12 октомври.
Директорката Борислава Хаджийска поздрави ученици, учители и гости с придобивката. Оригиналното здание е с обновена фасада, подменен покрив и нова канализация.
Представени бяха и резултатите от работата по европроекти /”Леонардо да Винчи”, ”Коменски”, „Еразъм+”/ през последното десетилетие. На стажове в чужбина учениците са се запознали с френската, немската, ирландската, английската, гръцката кухня. Домакините на тези практики са останали с много добри впечатления от работата на самоковските младежи.
Депутатът Валентин Милушев бе удостоен с грамота за проявените съдействие и съпричастие към работата на училището. Изказана бе благодарност на ръководителите на хотелите „Самоков” и „Рила” в Боровец – Светлана Василева и Благовестка Томова за тяхната отзивчивост и осигурени условия за стаж на учениците от гимназията в курорта. Признание бе изразено и на други хора, фирми и институции, съдействали през годините на училището.
На тържеството присъства и зам.-кметът Люба Кленова.
Даден бе и коктейл.
Изявата бе част от „Дни на Еразъм”, с които Европейската комисия отбелязва успешното действие на Програма „Еразъм+” едновременно във всички държави-участници.

Даниела Николова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*