В Радуил слънцето бе в детските рисунки

Мъгла, облаци, дъжд, та слънцето не можа да се усмихне на децата на 1 юни в Радуил. Но то грейна от всяка тяхна рисунка и на асфалта на ул. “Пионерска” в селото като многоцветна дъга. Малки и по-големи момичета и момчета во главе с директора на местното училище “Христо Смирненски” и учителите щом спираше дъждът, хващаха цветните тебешири. Снежана, Мария, Габриела, Симона, Иван, Николай и техните съученици изразиха своите най-чисти и откровени фантазии в творбите си – “Дом за всяко дете”, “Веселото мече”, “На черешата”, “За гъби”, “Земното кълбо”, “Момиченца”, “Роботи”, “Извънземно”, “Излет в гората”…
Много старание вложиха всички млади творци – от възпитаниците на детската градина до седмокласниците. Най-малката художничка – Рая Николова, пък бе едва на 4 годинки.
Заслужени бяха и наградите – книги и рисунки за оцветяване. Накрая всички похапнаха от вкусните кексове, приготвени от Йорданка Щерева, и се наиграха на воля.
xxx
Деца рисуваха на асфалт на централния площад “Захарий Зограф” навръх 1 юни. Инициативата бе на читалище-паметник “Отец Паисий”.

Димитрина Божилова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*