Габи Даганова ще пее на „Пирин фолк“

Популярната млада самоковска певица Габриела Даганова ще представи града ни на тазгодишния традиционен фестивал „Пирин фолк“ в Сандански „Пиринската фолклорна област ми е на сърце, закърмена съм с македонската песен”, заяви Габриела, която е с потекло от Петричкия и Благоевградския край.
Тя ще вземе участие в състезанието за изпълнителско изкуство с песента „Зайди, зайди ясно слънце”, аранжимент на Валери Димчев. На селекцията пред журито пък се е явила с „Нестинарка“ по текст на самоковката Василка Войнова и аранжимент на Валентин Спасов.
Даганова е завършила българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“ и публична реч в НАТФИЗ, но още като дете участва с успех в известната самоковска вокална група „Медени звънчета“ под ръководството на Даниела Георгиева. Става победителка в Деветия национален фестивал на детската забавна песен на фолклорна основа „Златен извор“ през 2007 г. Лауреат е на Международния фестивал „Приятели на България“ в рамките на Асамблеята на детското и младежкото творчество през 2011 г. През 2016 г. пък печели голямата награда в телевизионното предаване „Пееш или лъжеш“.
В Летния театър на Сандански това лято 26-годишната изпълнителка ще покаже своето дарование на 29 август.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*