Гадателката Теодора Стефанова: „Самоков ще върне децата си”

Ясновидката Теодора Стефанова предизвика истинска сензация при представянето на книгата си „Осмото чувство – ключът към вселената” на 15 ноември в залата на хотел „Арена”. Много от присъстващите дори си закупиха книгата още преди представянето.
Жаклин Вагенщайн от издателство „Колибри” говори за самата Стефанова като осмото чудо на света. Под звуците на популярна музика се появи изключително темпераментната и чаровна ясновидка. Още от първите й думи проличаха голямо вълнение и уважително отношение към дошлите.
Стефанова, която живее и работи в Италия като спортен коментатор и анализатор вече 26 години, изненада част от присъстващите, като заяви, че е живяла четири години в Самоков. Много нейни приятели от 80-те години взеха думата, за да кажат, че тя наистина им е помогнала навремето, предсказвайки събития за бъдещето, които след това действително са се случили. Тогава тя е работела в телефонната централа на хотел „Рила” в Боровец. Сприятелила се с много местни хора, между които по-сетнешният кмет на града ни Ангел Немов, бъдещата писателка Зинаида Хаджимитова и др. Те самите споделиха интересни подробности около запознанството си с гадателката и потвърдиха уникалните й способности.
Нейната дарба се отключва след катастрофа на 13 юли 1984 г. и последвала 18-дневна кома. След това тя започва да чува глас – „Унилсън” – името на извънземния разум, който според нея представлява самото осмо чудо. Той, по думите й, би трябвало да ни върне към истинските ценности, изразени в словата: „Обичам те”, „Извинявай”, „Прости ми”, „Съжалявам”, „Благодаря”… Това, каза тя, са вълшебните думи, с които можем да отворим сърцата си и да ги изпълним с обич и доброта.
Видеостена с прожекции от различни предавания потвърди феноменалната слава на българката в Италия. Навсякъде там тя заявява с гордост, че е българка. Обича България и помага на сънародниците си, като се включва в благотворителни каузи. Дори на самото представяне се събираха средства за изграждане на рехабилитационен център за деца с увреждания.
Теодора Стефанова е известна най-вече с това, че е предрекла на Силвио Берлускони, че ще стане лидер и ще се занимава с политика. Както е известно, той наистина става премиер на Италия. Стефанова е предрекла и отделянето на Каталуния от Испания, както и появата на фейсбук.
Интересно е и запознаването й с Берлускони. Теодора първоначално заминава за Италия, както много други българки, да чисти къща. Оказва се, че става дума за къщата на майката на Берлускони, който по това време е президент на популярния футболен клуб „Милан”. Младата българка казала, че е фен на отбора. На празник на клуба в присъствието на Берлускони разказала историята си, но много хора я гледали скептично и иронично /на самото представяне Стефанова каза, че не задължава никого да вярва на думите й/. Самият Силвио обаче й повярвал.
Две седмици преди да се върне в България я поканили да участва в италианско телевизионно шоу. И там я гледали с подозрение, но когато започнала да познава на хора от публиката претърпени операции, проблеми в къщата и семейството, всички били изненадани и от ръководството решили да я вземат за постоянно в предаването. По-късно и сега при нея идват, за да им предскаже бъдещето, много известни хора – министри, бизнесмени и пр.
В изключително интересната вечер бе включена музикална изненада. Близка на гадателката , представена като г-жа Арсова, изпълни „Здравей, как си, приятелко”.
Публиката зададе доста въпроси. По молба на самоковка гостенката прогнозира и бъдещето на града ни: „Самоков ще върне децата си. Ще има бум на раждаемост в България. Тези от смесените бракове ще се върнат. Ромите ще направят нещо като сдружение или партия и ще се интегрират в обществото чрез образование. Инвеститори ще направят така, че да се открият нови работни места. Туризмът и агротуризмът ще имат приоритет.”
56-годишната, но изключително младолика гостенка бе зарадвана с цвете от Албена Ихтиманска, гл. библиотекар на Общинската библиотека „Паисий Хилендарски”.
Накрая се изви огромна опашка от желаещи да се снабдят с автограф. Теодора Стефанова дори остави италианския си телефон за консултации, като подчерта, че никога не е взела и няма да вземе пари от българи.

Яна Василева

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*