Георги Видинов подреди нова изложба

Подарък за 24 май поднесе на ценителите на изкуството Георги Видинов. В Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” на 17 май той подреди свои картини – акварел и масло.
Библиотекарката Мирослава Мирчева поздрави художника, „че ни доближи до празника” и му пожела да не спира да рисува и да радва хората с произведенията си. Лилия Кинина пък изтъкна, че винаги се е възхищавала на цветовете в акварелите на Видинов. „Художникът е въздействащ, впечатляващ и винаги ме изненадва”, допълни Кинина.
С участието на Зинаида Хаджимитова, Мира Мирчева, Лили Кинина, Албена Ихтиманска и др. се състоя непринуден разговор за ролята на изкуството. Самият художник излезе от приписвания му образ на мълчаливец и се показа като философ, който има свои виждания. Г. Видинов изрази желанието си „изкуството да обогатява човека, да измести материалното, да настане истински мир в душите на хората.”
Художникът разказа за пътя до раждането на една картина и добави, че самият процес на рисуване е и начин на самопознаване. Видинов сподели идеята си в следваща изложба да се представи и с друг род творчество – стана ясно, че той пише стихове в рядко срещаната източна форма хайку.
Изложбата е и базар, цените варират от 35 до 300 лв. Творбите ще са на разположение на любителите на изкуството до края на юни.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*