Георги Жарков: „До две години Влади Зографски ще спечели старт от Световната купа”

Бившият ски скачач и настоящ треньор на подрастващи в Самоков Георги Жарков коментира за „Приятел” представянето на Владимир Зографски през сезона.
„Влади имаше известен спад през годините, когато много го мъчеха и контузиите. След като травмите отминаха и той започна да тренира пълноценно, вече виждаме и резултатите. Да, своя принос има и новият треньор /б. а. Матиас Жупан от Словения/, но и преди това Емил Зографски – бащата на Влади, също работеше много с него. Всичко е въпрос на труд – треньорът и знанията могат да помогнат, но не се ли труди човек, нищо не става”, коментира Жарков. По думите му, Зографски има още резерви и в момента скача на 70-80 % от възможностите си.
„Вярвам, че до две години Влади ще постигне победа в старт за Световната купа”, възкликна специалистът. Същевременно Жарков поясни, че има много фактори, които влияят върху представянето на състезателя. Той трябва да доизчисти техниката си, да натрупа рутина и постоянно да работи с психолози и физиотерапевти.
„Всички се стараем да е осигурен максимално добре, но честно казано, е далеч от възможностите, с които разполагат големите отбори. Въпреки това Влади изумява с постиженията си и чужденците се чудят как постига тези резултати без необходимата материална база в България”, заключи Жарков.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*