Говедарци гостува на Поповяне /снимки/

Истински празник сътвориха на 15 юни в Поповяне самодейците при читалище „Христо Ботев-1928 г.” от Говедарци. Гостуващите колективи – лауреати на наши и чуждестранни фестивали, предизвикаха бурни аплодисменти и възгласи „Браво!” от страна на присъстващите.
Силно се изяваха женската певческа група с ръководител Даниела Георгиева, дуетите Анна-Мария Галчева – Лили Шуманова и Даниела Попйорданова – Лили Шуманова, мъжката певческа група, младежкият танцов състав с ръководител Николай Борисов и малките танцьорки с ръководител Екатерина Ковачева.
Като водеща се прояви секретарката на читалището в Говедарци Спаска Костова.
В началото малките Калоян Шуманов и Весела Маринова рецитираха стихотворения и предизвикаха умиление сред слушателите и зрителите.
Весел шум и колорит внесоха кукерите от радомирското село Друган. Със своите тежки и звънки хлопки, страшни маски и оригинални одежди гостуващите мъже, деца и младежи изгониха лошите духове от читалищния салон и центъра на Поповяне. Прочетено бе и приветствие от кмета на Друган Ненчо Мирков.
По-късно пък на площада се люшна хоро, в което един до друг се хванаха танцьори, певци, музиканти, местни жители и гости на селото.
Организаторите на тържеството – председателят на поповянското читалище „Светлина-1940 г.” Симеон Цинцарски и секретарката на читалището Мирослава Карабельова благодариха от сърце на своите добри гости, дарили много радост на жителите на селото-домакин.

Тодор Попов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*